Monday, September 23, 2013



      Bol... oteklina... zadah... nemogućnost otvaranja usta... temperatura... malaksalost...

Poznati simptomi?

Da, radi se o upali koju uzrokuje retinirani ili impkatirani umnjak. Tokom nicanja, umnjaci mogu izazvati upalne i bolne simptome. Ukoliko umnjaci ne izrastu do kraja, simptomi otežanog nicanja ostaju. A onaj kojega boli zub sigurno vam neće reći da je to ugodan osjećaj :)

Takve umnjake, koji konstantno stvaraju ovakve probleme je potrebno izvaditi. Ovisno o anatomskom obliku i poziciji umnjaka, prepustite oralnom kirurgu da obluči koji je pristup bolji i optimalniji.
Ambulantno vađenje zuba ili operacija vađenje umnjaka - alveotomija.
Za pacijenta ne bi trebalo biti zabrinjavajuće ako mu je potreba operacija vađenja umnjaka. Nije ništa gora od normalnog vađenja zuba, osim što operater ima malo više posla :)

Vađenje umnjaka se radi u lokalnoj anesteziji, a operaciju izvodi specijalist oralne kirurgije.  Operacija vađenja umnjaka je bezbolna operacija. Osjet boli je potpuno eliminiran, dok osjet dodira još uvijek posjedujete... tu zna biti zabune sa nervoznim pacijentima. Opustite se i sve će biti u redu.

Postoperativni oporavak je vrlo individalan i ovisi o puno faktora.  Neki odreagiraju jače, neki slabije, a neki nimalo. No bitno je napomenuti samo da se držite postoperativnih uputa koje Vam je dao vaš doktor.

3 comments:

  1. Zubni ili dentalni implantati su odlična stvar ako želite mijenjati svoje zube, izgledaju poput prirodnih zubi. dentalni implantati

    ReplyDelete
  2. Definitivno najpametnija investicija dosad :) Ugradnja zubnih implanta mi je konačno vratila samopouzdanje, zubi su mi bili užasni prije i ovo je za mene spas i opet bi to napravila :) samo treba naći jako dobrog stomatologa.

    ReplyDelete